click, snapping noise - Club4G Forum : Mitsubishi Eclipse 4G Forums - 2006-2012 Eclipse Authority
Support Our Troops!         
 

Go Back   Club4G Forum : Mitsubishi Eclipse 4G Forums - 2006-2012 Eclipse Authority > General > Problem Reports

Problem Reports If you have a problem with your Eclipse you need assistance with, this is the forum to post your question and get answers.


Welcome to the Club4G Forums where you can join fellow owners from all over North America discussing anything related to the 2006+ Mitsubishi Eclipse. You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. To gain access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, you must register today!

  • Participate in over 100 specialized forums!
  • Get event information regarding meets, mod days and help in our regionalized forums.
  • Gain access to our classified marketplace to buy, sell or trade parts.
  • Levarage a vast collection of Do-It-Yourself guides on steps on working on your Eclipse
  • Access to the growing online parts directory which gives you insight on available parts and the vendors that carry them.
  • Communicate privately with other owners.

All of this and much more is available to you absolutely free when you register for an account. Sign up today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old May 19th, 2012, 08:56 PM   #1 (permalink)
Senior Member
 
tamarockstarboi's Avatar
 

Name: Rob
Join Date: Oct 2010
Location: OC, NY
Vehicle: 2006 Eclipse GT
Posts: 1,078
Rep Power: 6
tamarockstarboi has a spectacular aura about
click, snapping noise

i posted this a few weeks ago but never got a probable answer. so i THINK i have 2 different noises and may know what be causing them but i would like opinions...

i have a clicking/ snapping noise coming from the front end. i know the heat shield to the front cat (right by the cooling fan) is loose... it needs to be pinched back together, and i know i need a (lower?) ball joint for the front passengers side---> gotta buy the entire control arm bc mitsu is gay and has to make everything expensive and complicated. Could this noise im hearing be from one or the other or perhaps both? or something else?

it usually makes the noise between gears 1-3 and/or when im just coasting then get on it real fast causing the car to 'jump' (GT).

it doesnt make the noise in any higher gears or at higher speeds so thats why im ruling it down to one of these 2. please help!!
tamarockstarboi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old May 20th, 2012, 12:29 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 

Join Date: Aug 2011
Vehicle: 2006 Lancer Ralliart
Posts: 1,371
Rep Power: 5
CrAnSwIcK is a jewel in the roughCrAnSwIcK is a jewel in the rough
i bet it's a CV joint...lift the car and wiggle twist the joints, also turn the wheels back and forth, it's sometimes difficult to tell the difference between transmission gear backlash and a worn CV joint. but it sounds like they are toast, well, not yet
CrAnSwIcK is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old May 20th, 2012, 12:29 AM   #3 (permalink)
rollinoutnda07
 
shady032k3's Avatar
 

Name: jason
Join Date: May 2009
Location: ohio
Vehicle: 2007 eclipse gs
Posts: 160
Rep Power: 6
shady032k3 is on a distinguished road
Not true...that's if you want oem, you and press the ball joints in and out that's wut I did..i got my new ball joints at oreilly autoparts
shady032k3 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old May 20th, 2012, 12:40 AM   #4 (permalink)
rollinoutnda07
 
shady032k3's Avatar
 

Name: jason
Join Date: May 2009
Location: ohio
Vehicle: 2007 eclipse gs
Posts: 160
Rep Power: 6
shady032k3 is on a distinguished road
Yea I have a noise too and its the cv joints
shady032k3 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old May 20th, 2012, 02:07 AM   #5 (permalink)
Senior Member
 

Join Date: Aug 2011
Vehicle: 2006 Lancer Ralliart
Posts: 1,371
Rep Power: 5
CrAnSwIcK is a jewel in the roughCrAnSwIcK is a jewel in the rough
Quote:
Originally Posted by shady032k3 View Post
Not true...that's if you want oem, you and press the ball joints in and out that's wut I did..i got my new ball joints at oreilly autoparts
this.

you can even get all the replacement bushings for the lower control arm...the front inner bushing is "part of the assembly" as well, but i took mine off, and the bushing has a part number on it, lol
CrAnSwIcK is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old May 20th, 2012, 11:18 AM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Mr DSM's Avatar
 

Name: Cody
Join Date: Mar 2008
Location: Greensboro, NC
Vehicle: 2008 Eclipse GT
Posts: 2,652
Rep Power: 66
Mr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond repute
There is another post on this...I'm having the same noise...going over my car with a fine tooth comb on my day off Tuesday...stay posted.
__________________
Change is coming...
Mr DSM is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old May 20th, 2012, 09:33 PM   #7 (permalink)
Senior Member
 
tamarockstarboi's Avatar
 

Name: Rob
Join Date: Oct 2010
Location: OC, NY
Vehicle: 2006 Eclipse GT
Posts: 1,078
Rep Power: 6
tamarockstarboi has a spectacular aura about
hmm...i have no idea what a cv joint is, pics?

i know the ball joint on the front pass is bad bc the wheel moves up and down when on the lift...its been doing this for months now..not safe i know.

does anybody have a part # for just the ball joint/bushing? if i dont have to get the control arm i wont...
tamarockstarboi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old May 20th, 2012, 10:55 PM   #8 (permalink)
Senior Member
 

Join Date: Aug 2011
Vehicle: 2006 Lancer Ralliart
Posts: 1,371
Rep Power: 5
CrAnSwIcK is a jewel in the roughCrAnSwIcK is a jewel in the rough
constant velocity joint, it's the joint in your drive axles that allows you to turn the front wheels, and suspension to travel while putting power to the wheels...if you look at your axles, you'll see what i mean they are covered by a rubber boot to protect it, see below: you don't want dirt getting in there

CrAnSwIcK is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old May 21st, 2012, 10:29 PM   #9 (permalink)
Senior Member
 
tamarockstarboi's Avatar
 

Name: Rob
Join Date: Oct 2010
Location: OC, NY
Vehicle: 2006 Eclipse GT
Posts: 1,078
Rep Power: 6
tamarockstarboi has a spectacular aura about
i know ive been getting a lot of creaking when i turn the wheels when i pull out from somewhere. think its the CV joint in this case too?
tamarockstarboi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old May 22nd, 2012, 10:50 AM   #10 (permalink)
Senior Member
 

Join Date: Aug 2011
Vehicle: 2006 Lancer Ralliart
Posts: 1,371
Rep Power: 5
CrAnSwIcK is a jewel in the roughCrAnSwIcK is a jewel in the rough
that could just be your upper strut mounts...
CrAnSwIcK is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old May 22nd, 2012, 05:33 PM   #11 (permalink)
Senior Member
 
Mr DSM's Avatar
 

Name: Cody
Join Date: Mar 2008
Location: Greensboro, NC
Vehicle: 2008 Eclipse GT
Posts: 2,652
Rep Power: 66
Mr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond reputeMr DSM has a reputation beyond repute
Found and fixed my problem today

Sometimes Hear A Click Sound
__________________
Change is coming...
Mr DSM is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old May 22nd, 2012, 07:02 PM   #12 (permalink)
Senior Member
 
tamarockstarboi's Avatar
 

Name: Rob
Join Date: Oct 2010
Location: OC, NY
Vehicle: 2006 Eclipse GT
Posts: 1,078
Rep Power: 6
tamarockstarboi has a spectacular aura about
but i dont have this problem. im gonna re-read the thread u sent me the link to later and then check all of that stuff tomorrow.
tamarockstarboi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old May 22nd, 2012, 10:52 PM   #13 (permalink)
Senior Member
 
tamarockstarboi's Avatar
 

Name: Rob
Join Date: Oct 2010
Location: OC, NY
Vehicle: 2006 Eclipse GT
Posts: 1,078
Rep Power: 6
tamarockstarboi has a spectacular aura about
another thought to this is the front catalytic conv shield. mines loose, but i dont know if its the thing making the noise at all.
tamarockstarboi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old June 3rd, 2012, 07:54 PM   #14 (permalink)
I love To Drift
 
Animefreak1983's Avatar
 

Name: Jeremy
Join Date: Dec 2011
Location: In my own mind.
Vehicle: 07 Eclipse GT
Posts: 7,497
Rep Power: 10
Animefreak1983 is just really niceAnimefreak1983 is just really niceAnimefreak1983 is just really nice
I solved the simmilar issue I was having. Turns out one of the bolts on my strut bar was loose . So it was wrattling around in there. I screwed it tight and no more sound thus far. But then I also haven't been driving much due to my knee.
Animefreak1983 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old June 3rd, 2012, 11:35 PM   #15 (permalink)
Senior Member
 
tamarockstarboi's Avatar
 

Name: Rob
Join Date: Oct 2010
Location: OC, NY
Vehicle: 2006 Eclipse GT
Posts: 1,078
Rep Power: 6
tamarockstarboi has a spectacular aura about
good to know man. im having the lower control arm replaced tomorrow bc of the bad ball joint. ill let u guys know if the sound goes away. if not, ill have the guy look @ the struts. thx for the tip!
tamarockstarboi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old June 4th, 2012, 12:11 PM   #16 (permalink)
Senior Member
 
tamarockstarboi's Avatar
 

Name: Rob
Join Date: Oct 2010
Location: OC, NY
Vehicle: 2006 Eclipse GT
Posts: 1,078
Rep Power: 6
tamarockstarboi has a spectacular aura about
Well i got the control arm replaced today and i had the guy check everything else. He didnt notice anything...any other ideas or clues as to what this could be??
tamarockstarboi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old June 6th, 2012, 10:41 PM   #17 (permalink)
Senior Member
 
tamarockstarboi's Avatar
 

Name: Rob
Join Date: Oct 2010
Location: OC, NY
Vehicle: 2006 Eclipse GT
Posts: 1,078
Rep Power: 6
tamarockstarboi has a spectacular aura about
ok so i drove home just now. and it literally sounds like im driving on a flat tire. im getting a constant click click click noise and im afraid my whole front end is gonna fall apart!!! it felt like i was driving on a flat too but obv i wasnt. does anybody know exactly what to look for? this is only gonna get worse until i can properly diagnose it and get it fixed....

the snap noises going in 1st and getting the car to move is louder, and the clicking noise is constant from around 25mph and up. and it doesnt stop...

HELP PLEASE!!!
tamarockstarboi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old June 7th, 2012, 10:35 AM   #18 (permalink)
Senior Member
 
tamarockstarboi's Avatar
 

Name: Rob
Join Date: Oct 2010
Location: OC, NY
Vehicle: 2006 Eclipse GT
Posts: 1,078
Rep Power: 6
tamarockstarboi has a spectacular aura about
Omg went to the shop i go to and the left front tires lugnuts were all unscrewed except for one. I feel stupid for not realizing that i was driving with my front tire was so loose! Well he said i probably need the right axle but he said it should around the same price as the whole assembly. Guess i gotta save up for this now! And hopefully this noise goes away!
tamarockstarboi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old June 19th, 2012, 03:11 PM   #19 (permalink)
Senior Member
 
dream_come_true's Avatar
 

Name: Cleo
Join Date: Jun 2008
Location: Vancouver
Vehicle: 06/eclipse/gt-p
Posts: 1,388
Rep Power: 8
dream_come_true is a jewel in the roughdream_come_true is a jewel in the rough
Wow so you've done the balljoint, lower control are with new bushings, and a new cv. That only leaves your front sway bar, strut/strut assembly, for your suspension. Maybe something is touching the axle well it's moving ? My block heater cord did that wrapped around the axle and thump thump till took it off maybe see if your axles are clear. But the lag in your throttle response is weird. Are you auto/man ? If auto could be the torque converter, might have messed up the stall point ?
__________________
90% bolt on, reflashed
dream_come_true is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old June 19th, 2012, 05:17 PM   #20 (permalink)
Senior Member
 
tamarockstarboi's Avatar
 

Name: Rob
Join Date: Oct 2010
Location: OC, NY
Vehicle: 2006 Eclipse GT
Posts: 1,078
Rep Power: 6
tamarockstarboi has a spectacular aura about
no, no loss in throttle. the v6 still rips ass is manual by the way. Anime mentioned the strut bar being loose.

here's whats been replaced so far:

lower control arm- pass side (ball joint is part of this assembly)
pass front axle
pass front hub and bearing assembly
pass front rotor (it got bent- theyre really shot anyways so it wasnt a big deal).

still no luck. gonna check the strut bar or maybe its just something loose underneath. it clicks when i first punch it hard. when im going fast enough it doesnt do it. so thats why im steering away from the axle...? i dont know squat about suspension.
tamarockstarboi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old June 19th, 2012, 06:43 PM   #21 (permalink)
Senior Member
 
dream_come_true's Avatar
 

Name: Cleo
Join Date: Jun 2008
Location: Vancouver
Vehicle: 06/eclipse/gt-p
Posts: 1,388
Rep Power: 8
dream_come_true is a jewel in the roughdream_come_true is a jewel in the rough
Are you hitting your frame with your headers ? Look for rub marks of very close places, where the engine might be able to touch. Or it's in your tranny ? I guess you changed the bearing for the axle that bolts to the motor? I have a pic of mine it's shot but no noise or nothing it's just on its way out so no noticeable symptoms. 280 for just the bearing mitsu says its worth. What about sway bar links/bushings ?
__________________
90% bolt on, reflashed
dream_come_true is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old June 19th, 2012, 06:55 PM   #22 (permalink)
Senior Member
 
tamarockstarboi's Avatar
 

Name: Rob
Join Date: Oct 2010
Location: OC, NY
Vehicle: 2006 Eclipse GT
Posts: 1,078
Rep Power: 6
tamarockstarboi has a spectacular aura about
not really speaking my language... it sounds suspension over tranny tho... i bought the bearing/hub assembly for 177 at autozone....not buying oem for that, they charge an arm and an ass...
tamarockstarboi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old June 19th, 2012, 07:26 PM   #23 (permalink)
Senior Member
 
dream_come_true's Avatar
 

Name: Cleo
Join Date: Jun 2008
Location: Vancouver
Vehicle: 06/eclipse/gt-p
Posts: 1,388
Rep Power: 8
dream_come_true is a jewel in the roughdream_come_true is a jewel in the rough

This is the bearing in the back holding the axle, mine is on its way out as you can see the grease coming out. That would cause what your talking about 280 for this from mitsu
__________________
90% bolt on, reflashed
dream_come_true is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old June 19th, 2012, 08:30 PM   #24 (permalink)
Senior Member
 
tamarockstarboi's Avatar
 

Name: Rob
Join Date: Oct 2010
Location: OC, NY
Vehicle: 2006 Eclipse GT
Posts: 1,078
Rep Power: 6
tamarockstarboi has a spectacular aura about
ahh i see. i think my problem is front end though, but i havent even looked at the rear. would replacing the old links (front or rear) do anything at all???
tamarockstarboi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old June 19th, 2012, 08:35 PM   #25 (permalink)
Senior Member
 
dream_come_true's Avatar
 

Name: Cleo
Join Date: Jun 2008
Location: Vancouver
Vehicle: 06/eclipse/gt-p
Posts: 1,388
Rep Power: 8
dream_come_true is a jewel in the roughdream_come_true is a jewel in the rough
No it's on the back of the engine block lol that were the cv connects, the goes through that bearing into the tranny. And yes sway bar links will click, but if they are clicking the boots would be turn or grease coming out and your mechanic would have noticed that.
__________________
90% bolt on, reflashed
dream_come_true is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old June 20th, 2012, 05:29 AM   #26 (permalink)
I love To Drift
 
Animefreak1983's Avatar
 

Name: Jeremy
Join Date: Dec 2011
Location: In my own mind.
Vehicle: 07 Eclipse GT
Posts: 7,497
Rep Power: 10
Animefreak1983 is just really niceAnimefreak1983 is just really niceAnimefreak1983 is just really nice
while unlikely check your transmission and motor mounts.
Animefreak1983 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old June 20th, 2012, 09:14 AM   #27 (permalink)
Senior Member
 
tamarockstarboi's Avatar
 

Name: Rob
Join Date: Oct 2010
Location: OC, NY
Vehicle: 2006 Eclipse GT
Posts: 1,078
Rep Power: 6
tamarockstarboi has a spectacular aura about
Yeah. I think im just gonna get it looked at by therdealer when i get my oil changed saturday... idk what the hell im looking at...
tamarockstarboi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old August 10th, 2012, 12:17 AM   #28 (permalink)
Senior Member
 
dream_come_true's Avatar
 

Name: Cleo
Join Date: Jun 2008
Location: Vancouver
Vehicle: 06/eclipse/gt-p
Posts: 1,388
Rep Power: 8
dream_come_true is a jewel in the roughdream_come_true is a jewel in the rough
Ok so I think I know what is causing this sound now . Ok iv customed my stock torque dampner , and noticed the the paint is rubbed away underneth it. Makes perfect cents when you shift hard or slam the gas. The torque from the motor twistes, causing the metal block thing on the bottom of the torque damper to hit the frame inside the engine bay. So I customed mine so it won't do that no more and to take the play out of it when laying into the gas. I can get a pic of the frame to show where it rubs. And a pic of my custom peice to stop this from happening anymore.
__________________
90% bolt on, reflashed
dream_come_true is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old August 10th, 2012, 02:33 PM   #29 (permalink)
Senior Member
 
dream_come_true's Avatar
 

Name: Cleo
Join Date: Jun 2008
Location: Vancouver
Vehicle: 06/eclipse/gt-p
Posts: 1,388
Rep Power: 8
dream_come_true is a jewel in the roughdream_come_true is a jewel in the rough
Ok so this is the what I'm talking about, where I think the noise could be coming from.

You can clearly see its been hitting the frame by the paint being rubbed off.
__________________
90% bolt on, reflashed
dream_come_true is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old August 10th, 2012, 02:43 PM   #30 (permalink)
-cruzer-

 
JoeyC's Avatar
 

Name: joeyc
Join Date: Nov 2010
Location: AZ
Vehicle: 2006 ECLIPSE GT
Posts: 1,945
Rep Power: 5
JoeyC is a name known to allJoeyC is a name known to allJoeyC is a name known to allJoeyC is a name known to allJoeyC is a name known to all
fab something up?
__________________
JoeyC is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old August 10th, 2012, 02:57 PM   #31 (permalink)
Senior Member
 
dream_come_true's Avatar
 

Name: Cleo
Join Date: Jun 2008
Location: Vancouver
Vehicle: 06/eclipse/gt-p
Posts: 1,388
Rep Power: 8
dream_come_true is a jewel in the roughdream_come_true is a jewel in the rough
I did lol I have some nylon kicking about so I cut out a peice to go over it here is a pic

Now it won't move no were lol
__________________
90% bolt on, reflashed
dream_come_true is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Tags
back, buy, car, cat, fast, heat, lower, noise, shield, tire

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Club4G Forum : Mitsubishi Eclipse 4G Forums - 2006-2012 Eclipse Authority forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sometimes Hear A Click Sound Animefreak1983 Problem Reports 54 December 7th, 2012 09:31 AM
used 2011 gt sport weird click symptom? 4gwaaat 2006-2012 Eclipse (General 4G) 4 February 14th, 2011 03:22 PM
random click.... FuryMiloh Problem Reports 3 April 24th, 2009 12:44 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Copyright 2007 - 2013, Club4G.orgAd Management plugin by RedTyger