Inner tie rod ends wrong thread size ? - Club4G Forum : Mitsubishi Eclipse 4G Forums - 2006-2012 Eclipse Authority
Support Our Troops!         
 

Go Back   Club4G Forum : Mitsubishi Eclipse 4G Forums - 2006-2012 Eclipse Authority > General > Problem Reports

Problem Reports If you have a problem with your Eclipse you need assistance with, this is the forum to post your question and get answers.


Welcome to the Club4G Forums where you can join fellow owners from all over North America discussing anything related to the 2006+ Mitsubishi Eclipse. You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. To gain access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, you must register today!

  • Participate in over 100 specialized forums!
  • Get event information regarding meets, mod days and help in our regionalized forums.
  • Gain access to our classified marketplace to buy, sell or trade parts.
  • Levarage a vast collection of Do-It-Yourself guides on steps on working on your Eclipse
  • Access to the growing online parts directory which gives you insight on available parts and the vendors that carry them.
  • Communicate privately with other owners.

All of this and much more is available to you absolutely free when you register for an account. Sign up today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old June 23rd, 2015, 01:57 AM   #1 (permalink)
Junior Member
 

Name: Rusty
Join Date: Jun 2015
Location: Ohio
Vehicle: 2006 Mitisbishi eclipse
Posts: 1
Rep Power: 2
rustydog is on a distinguished road
Cool Inner tie rod ends wrong thread size ?

I have a 2006 3.8 liter hatchback. I have ordered a couple different inner tie rods. It calls for a 4422A004 OEM number. It has the wrong thread size. They are the same length and diameter. But the thread on the stub end is to big. Has anyone ran into this problem before? I called in the vin # to a dealer they came up with the 4422A004. I tried the EN cross number for it also. I replaced the outers ok. But me car is still very loose and it jerks when I hit uneven road or bumps. Is this my inners wore Or stabilizer bushings ? New to the forum
rustydog is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old June 23rd, 2015, 11:46 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Clovisman's Avatar
 

Name: John
Join Date: Oct 2008
Location: Clovis, NM
Vehicle: 2007 Eclipse GT
Posts: 4,110
Rep Power: 13
Clovisman is a splendid one to beholdClovisman is a splendid one to beholdClovisman is a splendid one to beholdClovisman is a splendid one to beholdClovisman is a splendid one to beholdClovisman is a splendid one to beholdClovisman is a splendid one to behold
What type/size tires are on your Eclipse??

Do you have stock wheels, or after market wheels on your Eclipse??

What is the torque on your wheel lug nuts??

How many miles are on your Eclipse/when was your last shock change??

Does your Eclipse constantly pull to the left, or right??

When was the last 4 wheel alignment??

Any mods to your axles/wheels, like lowering springs, coilovers, front, or rear sway bars??

When you ordered from the auto parts store, did you let them use their computer, or did you give them the part number??

Please answer all above questions!!

GROUP 26 FRONT AXLE
http://tearstone.com/eclipsefsm/2006...0002700-26.pdf

GROUP 31 WHEEL AND TIRE
http://tearstone.com/eclipsefsm/2006...0003000-31.pdf

GROUP 33 FRONT SUSPENSION
http://tearstone.com/eclipsefsm/2006...0003100-33.pdf

GROUP 37 POWER STEERING
http://tearstone.com/eclipsefsm/2006...0002900-37.pdf
__________________
Learn, Repair, Trouble-Shoot, Maintain Your Eclipse GT/GS Like New!!
Have a problem with your Eclipse, find the fix at Tearstone:

The 2006-2012 Eclipse Factory Service Manual Link:
http://tearstone.com/2006-eclipse-fa...ervice-manual/



Last edited by Clovisman; June 23rd, 2015 at 12:04 PM.
Clovisman is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Tags
2006, 3.8, car, oem, problem, road, rods, thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Club4G Forum : Mitsubishi Eclipse 4G Forums - 2006-2012 Eclipse Authority forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Real Name
What name do you go by?
Location
Where you live.
Type of Car
Year/Model/Trim
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question: wrong size for pipes return or will do ? ked263 GT 11 January 11th, 2015 08:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger